Fursecuri cu lamaie

de nilgun in Dulciuri, 17 Oct 2013 | 1492 vizualizari

 

- reteta Ancutei

 

INGREDIENTE

  • 275 gr.faina
  • 50 gr.amidon
  • 1 praf de sare
  • 250 gr.unt
  • 50 gr.zahar
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 galbenus

Pentru umplut: lemon curd:

  • 3 oua
  • 155 gr.zahar
  • suc de la o amaie plus o esenta
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 85 gr.unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Se mixeaza untul. Se adauga zaharul si si mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusul, zeama de lamaie, esenta de lamaie si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu amidonul si sarea si se incorporeaza in aluat. Rezulta un aluat lipicios. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana pregatim lemon curdul. 

Pentru lemon curd :

Se bat ouale ca pentru omleta  Se adauga zaharul, sucul, esenta si coaja de lamaie. Se amesteca pana la omogenizare.  Amestecul se pune le fiert la bain marin. Se amesteca pana se ingroasa, cam 10-15 minute.  Apoi se ia de pe foc si se amesteca untul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste untul, si se da la rece. 

Scoatem aluatul din frigider si formam bilute pe care le punem intr-o tava cu hartie de copt. Cu degetul mare facem o adancitura in fiecare biluta. Aceasta adancitura o umplem cu lemon cud.  Dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc pe margine, circa 20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu lamaie-0
Fursecuri cu lamaie-1
Fursecuri cu lamaie-2
Fursecuri cu lamaie-3
Fursecuri cu lamaie-4
Fursecuri cu lamaie-5
Fursecuri cu lamaie-6
Fursecuri cu lamaie-7
Fursecuri cu lamaie-8
Fursecuri cu lamaie-9
Fursecuri cu lamaie-10
Fursecuri cu lamaie-11
Fursecuri cu lamaie-12
Fursecuri cu lamaie-13
Fursecuri cu lamaie-14
Fursecuri cu lamaie-15

COMENTARII (24)

nilgun 1

18.10.2013, 19:29

ms rocsi

Rux 1

09.11.2013, 12:01

Ce deliciu!

nilgun 1

09.11.2013, 12:04

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04