Fursecuri cu lamaie

de Rocsi in Dulciuri, 14 Oct 2014 | 3980 vizualizari

 

Incepem saptamana cu ceva dulce, si anume, niste fursecuri bune, aromate si usor de preparat!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr untura
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lamaie
  • 2 linguri fulgi de ciocolata alba
  • 400 gr faina
  • un praf de sare
  • zahar pudra
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Intr-un bol punem untura, oul, zaharul, un praf de sare si le mixam spuma.

Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de la toata lamaia si zeama de la jumatate din lamaie.

Incorporam fulgii de ciocolata, apoi cernem faina, o punem treptat, timp in care framantam cu mana, pana obtinem una aluat nelipicios si usor de modelat.

Tapetam cu hartie de copt o tava de aragaz.

Rupem bucatele mici din aluat, formam bilute si le asezam in tava.

Incingem cuptorul si reglam o temperatura potrivita.

Cand le terminam pe toate, introducem tava in cuptorul incins, cat sa prinda fursecurile o usoara culoare aurie.

Le scoatem cand sunt gata si fierbinti, le tavalim prin zahar pudra.

Se patreaza intr-o cutie inchisa ermetic.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu lamaie-0
Fursecuri cu lamaie-1
Fursecuri cu lamaie-2
Fursecuri cu lamaie-3
Fursecuri cu lamaie-4
Fursecuri cu lamaie-5
Fursecuri cu lamaie-6
Fursecuri cu lamaie-7
Fursecuri cu lamaie-8
Fursecuri cu lamaie-9

COMENTARII (48)

Rocsi 1

17.10.2014, 22:01

Multumesc Xana...

Raisha 1

24.01.2015, 22:52

Foarte bune ! Tocmai am mancat cateva facute de mine

Rocsi 1

25.01.2015, 10:21

Am vazut ca ai fursecuri cu lamaie asa ca vin sa servesc cateva la tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41