Fursecuri cu lamaie

de anca_rm in Prajituri, 22 Dec 2014 | 4268 vizualizari

 

Am vazut postarea Inei cu aceasta reteta si am listat-o . Ea a incercat reteta de la Timea. Apoi a facut si Simona si atat de bine aratau incat nu am putut rezista . Multumesc Timea , Ina , Simona pentru reteta .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr rama mit butter , sau unt
  • 150 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 450 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura apa de flori de portocale
  • Extra : 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Mixam margarina sau untul impreuna cu zaharul pana cand se face ca si o spuma . Nu o sa dureze foarte mult pentru ca avem nevoie de margarina la temperatura camerei si zahar pudra .Adaugam pe rand cele doua oua mixand dupa fiecare . Punem coaja si zeama de lamaie si apa de flori de portocal . Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt . In functie de consistenta aluatului mai adaugati 50 gr de faina daca este prea moale .

Punem aluatul intr-o folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora.

Pregatim o tava si pornim cuptorul la 180 grade.

Din aluatul scos de la frigider formam fursecurile rotunde de marimea unei nuci . Le dam pe fiecare prin zahar pudra si le asezam in tava cu spatiu intre ele .

Dam tava la cuptor si le coacem  10-15 minute .

Le lasam la racit si le asezam in cutii metalice inchise ermetic . Cu cat stau mai mult cu atat vor fi mai fragede si bune .

 

 

TIPS-URI

1

Pudrati cu zahar pudra vanilat

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

22.12.2014, 22:14

Buneeeeeeeeee

mirela0911 1

28.12.2014, 09:24

Excelente sunt!

Raisha 1

24.01.2015, 17:25

Waw! Mi-ai facut pofta, ma apuc si eu sa le fac chiar acum!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie