Fursecuri cu lamaie si merisor

de Bya Ralu in Dulciuri, 28 Dec 2014 | 1084 vizualizari

 

Reteta am luat-o de la Timea,am adaugat in plus merisoare,foarte bune au fost! multumesc de reteta>:D<

 

INGREDIENTE

  •  250 g margarina
  • 180 g zahar brun
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • 1lingurita praf de copt
  • 450 g faina
  • zahar tos brun+ zahar pudra vanilat
  • 2 linguri merisoare uscate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si merisor:

Intr-un bol se mixeaza zaharul tos,zaharul vanilat si margarina.

Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza,se pune esenta de lamaie,zeama de lamaie si coaja de lamaie,iar la final se pune praful de copt amestecat cu faina.

Se amesteca bine toate ingredientele si se da la frigider minim 2 ore(eu l-am lasat peste noapte)

Se presara deasupra merisoarele uscate,cu o lingura luam cate putin aluat il punem peste zaharul tos si zarul pudra si formam bile si pe punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
(Se lasa spatiu intre ele).

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15 minute.

Se scot din cuptor se pudreaza cu putin zahar pudra,se lasa sa se raceasca,dupa care se depoziteaza in cutii de metal.

 

TIPS-URI

1

 Aluatul e putin lipicios.

2

Au iesit mai gigant pentru ca am pus un plic de praf de copt(nu am fost atenta) si am facut bilutete prea mari

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu lamaie si merisor-0
Fursecuri cu lamaie si merisor-1
Fursecuri cu lamaie si merisor-2
Fursecuri cu lamaie si merisor-3
Fursecuri cu lamaie si merisor-4
Fursecuri cu lamaie si merisor-5
Fursecuri cu lamaie si merisor-6

COMENTARII (29)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.12.2014, 19:29

mirela

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.12.2014, 19:29

simona

Micutza Luana

Micutza Luana 1

04.01.2015, 17:36

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!