Fursecuri cu lamaie si stafide

de FlaviaD in Prajituri, 29 Aug 2013 | 4614 vizualizari

 

Sunt niste fursecuri usor de facut, aromate si gustoase, care merg cu o cafea sau ceai la micul dejun, ca o gustare intre mese sau la un film. Se fac usor, nu sunt pretentioase si sunt atat de bune ca nici nu veti observa cand veti goli platoul :)

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina (amestec faina neagra cu faina de ovaz)
  • -100 g unt
  • -2 lamai
  • -7 linguri de zahar brut
  • -1 pliculet de drojdie
  • -1 ou
  • -1 lingura de miere
  • -50 g stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie si stafide:

Am facut aceste fursecuri cu faina neagra si faina de ovaz, pregatind un aluat ca cel pentru cozonac. Mai intai am stors zeama de la doua lamai si am amestecat-o cu mixul de faina neagra si faina de ovaz. Apoi am adaugat unt, drojdie, stafide, o lingura de miere, zahar brut si un ou. Daca considerati necesar, se mai poate adauga esenta de lamaie. Precizez ca untul a fost lasat la temepratura camerei pentru a fi usor de incorporat, iar stafidele au fost lasate putin la inmuiat in apa.

Am framantat bine pana s-a topit zaharul si am obtinut un aluat de consistenta celui pentru cozonac. Am lasat la dospit pana ce si-a dublat volumul, apoi am rupt compozitia obtinuta in doua si am format doua bile. Din fiecare bila am obtinut o foaie pe care am intins-o cu sucitorul. A fost nevoie de putin ulei pentru a nu se lipi coca de sucitor si de maini. Dupa ce prima foaie a fost intinsa, am decupat fursecurile in forma dorita, eu am ales sa le tai sub forma de steluta. In mijlocul fiecarui fursec am asezat o stafida.

Cand fursecurilor li s-a dat forma dorita, alaturi intr-un vas intins am turnat faina de ovaz prin care am trecut fiecare furesc in parte pe ambele parti. Astfel am obtinut aspectul rustic al fursecurilor pudrand fiecare prajiturica in parte cu faina de ovaz. Daca faina nu se lipeste, putem unge fursecurile cu ajutorul unei pensule cu putina miere sau chiar apa.

Am asezat hartie de foc in tava in care urma sa coc fursecurile, apoi am asezat prajiturele. Am facut la fel si cu a doua foaie de aluat si am dat totul la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

30.08.2013, 10:56

FlaviaD 1

30.08.2013, 14:11

Multumesc tuturor! Va pup, o zi frumoasa sa aveti si va trimit fursecuri pe calea undelor

diaconta 1

01.09.2013, 16:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan marmorat