Fursecuri cu mac si portocala

de Anamaria7 in Prajituri, 8 Feb 2010 | 3270 vizualizari

 

Mama a cumparat o presa ("spritz") pentru fursecuri, asa ca am cautat o reteta sa o incercam :D, dar aluatul e la fel de bun pentru orice forma de fursecuri, in principal formate manual. Nu am avut o poza numai cu fursecurile astea, am avut un campionat de prajiturit :P

 

INGREDIENTE

  • 225g unt moale
  • 75g zahar
  • 1 ou
  • 1/2 lgt praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lg mac
  • 1/2 lgt sare
  • 230g faina
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mac si portocala:

Mixati untul pana cand se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati zaharul si amestecati bine, apoi oul, esenta de vanilie, coaja de portocala, macul si sarea. Apoi adaugati si faina amestecata in prealabil cu praful de copt pana se omogenizeaza.

Puneti aluatul in presa si dati forma fursecurilor direct pe o hartie de copt neunsa. Daca nu aveti presa, puteti sa faceti bilute mici si sa le aplatizati cu furculita, modelul e dragut.

Se tin la cuptor (preincalzit la 200C) pana cand devin auriu-inchise (eu le-am lasat maxim 12min), depinde de marime.

Transferati-le pe o alta tava pentru a se raci.

 

TIPS-URI

1

Se pastreaza cel mai bine in recipiente inchise, pentru a nu se umezi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu mac si portocala 16609
retete culinare - Fursecuri cu mac si portocala 17328

COMENTARII (4)

Anamaria7 1

08.02.2010, 21:25

Mersiii, portocala e incredibila in fursecurile astea, apropo

Bucataras Medi 1

08.02.2010, 21:37

Bune,bune.............

ionela2682 1

09.02.2010, 11:23

daragut platou cu bunatati!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S