Fursecuri cu martipan

de Oana in Prajituri, 8 Dec 2012 | 8582 vizualizari

 

In asteptarea lui Mos Craciun.... Multumim Dr Oetker pentru produsele oferite! Va puteti inscrie si voi in campania promotionala "Iarna asta, Mosul sta mai mult", intre 15.10 si 31.01.2013 puteti participa la concursul oferit de Dr.Oetker chiar aici http://www.promotii-oetker.ro/craciun2012/

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g martipan Dr.Oetker
  • 50 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat Dr.Oetker
  • o lingurita esenta de migdale Dr.Oetker
  • 1 ou
  • 100g migdale feliate
  • 200 g faina
  • Glazura:
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g zahar pudra
  • Decor:
  • o cutie de cirese glasate
  • creioane cu glazura pt. ornat Dr.Oetker
  • ornamente colorate si bilute sidefate Dr.Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu martipan:

Se framanta untul cu martipanul, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de migdale, oul si migdalele feliate. Se cerne apoi faina si se framanta bine. Se imparte aluatul in doua parti egale si se infasoara in  folie de plastic. Se lasa 2 ore la frigider. Se incinge cuptorul si se tapeteaza 2 tavi cu hartie de copt.

Se intinde aluatul si se decupeaza in forme de fursecuri specifice de Craciun si se coc 10-15 min la foc foarte mic. Se prepara apoi glazura si se ung fursecurile. Se decoreaza apoi cu creioanele cu glazura colorata. 

In ultima poza sunt fursecurile decorate de copii, tare mult ne-am distrat azi :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

dobrezaira 1

10.12.2012, 10:54

superbe

Oana 1

10.12.2012, 20:43

Noroc cu ajutoarele mele, m-au ajutat baietii mult, eu deja ma plictisisem de atatea bilute Ma bucur ca va plac! Sunt foarte fragede si gustoase, se simt migdalele, sunt bune de tot!

kukibella 1

11.12.2012, 12:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute