Fursecuri cu mere

de Criss in Prajituri, 2 Dec 2011 | 4672 vizualizari

 

Ei bine da, fursecuri cu mere (reteta OanaSim, de pe alt forum). De toate am facut cu mere, torturi,prajituri coapte si necoapte, placinte, pancakesuri si nu-mi mai amintesc cate si mai cate. Dar nu mi-am imaginat ca se pot face si fursecuri...

 

INGREDIENTE

  • -200 g unt sau margarina (am pus cremunt deci un fel de amestec)
  • -7 linguri zahar
  • -200 ml lapte
  • -1/2 lingurita bicarbonat (am pus praf de copt)
  • -1 ou
  • -1 plic zahar vanilat
  • -600 g faina  
  • Umplutura:
  • -5 mere
  • -o mana de stafide
  • -6 linguri de zahar
  • -100 g nuci tocate
  • -merisoare (am pus eu, reteta nu prevede)
  • -scortisoara
  • -3 linguri cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mere:

Margarina se topeste,se pune oul intreg,zaharul,laptele si bicarbonatul (stins cu zeama de lamaie).Faina se adauga cate putin in timp ce se amesteca cu lingura de lemn.Se framanta cu mainile.Se lasa aluatul si pregatim umplutura.

Merele se curata,se taie cuburi mici si se pun in tigaie cu zaharul, stafidele si apa.Cand s-au calit bine si nu ramane zeama,se pune scortisoara, merisoarele si nucile.

Aluatul se imparte in doua si fiecare bucata se intinde.Se pune 1/2 din umplutura si se ruleaza.Se taie de aproximativ de 2 cm. Se pun in tava pe hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 30-35 minute. Se scot si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Angelina_Elena 1

03.12.2011, 22:24

likeee

Criss 1

05.12.2011, 05:28

Merci Elena.

emigabri 1

25.01.2012, 21:58

le-am facut si le voi mai face.la copii le-a placut mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu susan