Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

de Corinuta in Dulciuri, 1 Mar 2015 | 985 vizualizari

 

Sunt foarte usor de facut, aromate si dietetice chiar. Cand sunt proaspat scoase din cuptor au un exterior crocant, iar la interior sunt moi si pufoase. Reteta luata de pe ambalajul de fulgi de ovaz.

 

INGREDIENTE

  • 150 g fulgi de ovaz
  • 50 g unt sau margarina
  • 100 g miere
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • 175 g faina (alba sau integrala)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz:

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si omogenizam. 

Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Cu ajutorul unei linguri sau lingurite - in functie de cat de mari dorim sa facem fursecurile - se ia din aluat si se aseaza in tava, lasand distanta intre ele pentru ca vor creste.

Se coc la 180 de grade 12-14 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor. 

Din aceste cantitati ies aproximatin 24 de bucati respectiv doua tavi de fursecuri.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga in compozitie 150 de grame de stafide, merisoare sau alte fructe uscate, dar atunci creste numarul caloriilor si nu mai sunt chiar dietetice :)

2

daca va plac fursecurile mai dulci, adaugati si 2-3 linguri de zahar in compozitie

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz-0
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz-1
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz-2
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz-3
Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz-4

COMENTARII (23)

mirela0911

mirela0911 1

03.03.2015, 13:21

Vreau la cafeluta!

anca_rm

anca_rm 1

04.03.2015, 09:27

interesante si aromate trebuie sa fie

mihaelar63

mihaelar63 1

05.03.2015, 14:20

Vai ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!