Fursecuri cu mot

de cocineraviajera in Prajituri, 21 Mai 2012 | 4175 vizualizari

 

Combinatia de nuci si crema de ciocolata e una din preferatele mele. Si cum aceste fursecuiri sunt si crocantele, treaba e mai mult decat Ok.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt,
  • 130 gr zahar,
  • 2 oua,
  • un praf sare,
  • 5 linguri pline cu nuci macinate,
  • esenta de rom,
  • cca. 400 gr faina
  • Pentru ornat:
  • 1 lingura cu nuci macinate,
  • 1 lingura zahar
  • nuttela.
Portii: 70
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mot:

Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.  

Se dau pe o parte prin nuca amestecata cu zahar si se aseaza in tava pe partea fara nuca. Cu coada unei lingurite sau cutit se face o gropita in interior. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20 de minute.

Cand sunt gata se umplu imediat gropitele cu nuttela. Se servesc dupa ce s-au racit.  

S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu mot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:57

Multumesc gurita_ta2005, prima venita, e prima servita

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:58

Multumesc tuturor !!!

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 17:37

ce bune si frumoase sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun