Fursecuri cu mot

de cocineraviajera in Prajituri, 21 Mai 2012 | 1418 vizualizari

 

Combinatia de nuci si crema de ciocolata e una din preferatele mele. Si cum aceste fursecuiri sunt si crocantele, treaba e mai mult decat Ok.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt,
  • 130 gr zahar,
  • 2 oua,
  • un praf sare,
  • 5 linguri pline cu nuci macinate,
  • esenta de rom,
  • cca. 400 gr faina
  • Pentru ornat:
  • 1 lingura cu nuci macinate,
  • 1 lingura zahar
  • nuttela.
Portii: 70
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu mot:

Intr-un bol se mixeaza untul moale la temperatura camerei, zaharul si ouale pana obtinem o compozitie spumoasa. Se adauga sarea, nuca, romul si faina cate putin mixand in continuare. Se obtine o compozitie pufoasa si elastica din care se formeaza bile mici.  

Se dau pe o parte prin nuca amestecata cu zahar si se aseaza in tava pe partea fara nuca. Cu coada unei lingurite sau cutit se face o gropita in interior. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 20 de minute.

Cand sunt gata se umplu imediat gropitele cu nuttela. Se servesc dupa ce s-au racit.  

S-aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu mot-0
Fursecuri cu mot-1
Fursecuri cu mot-2
Fursecuri cu mot-3
Fursecuri cu mot-4
Fursecuri cu mot-5

COMENTARII (11)

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:57

Multumesc gurita_ta2005, prima venita, e prima servita

cocineraviajera 1

31.05.2012, 01:58

Multumesc tuturor !!!

Angelina_Elena 1

09.09.2012, 17:37

ce bune si frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04