Fursecuri cu nuca

de Panacris in Prajituri, 26 Dec 2011 | 1838 vizualizari

 

Si am ajuns la reteta 100!!! Dedic cu drag aceste fursecuri delicioase tuturor bucatarasilor!!! Sarbatori fericite in continuare!!!

 

INGREDIENTE

  • unt 250 g.
  • nuca macinata 150 g.
  • faina 250 g.
  • zahar pudra 100 g.
  • esenta de migdale 1/2 fiola
  • esenta de butter/vanilie 1/2 fiola
  • praf de copt 1/2 plic
  • zahar pudra vanilinat 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Se framanta un aluat fraged din ingredientele de mai sus, untul topit, faina, zaharul pudra, nuca macinata, esentele si praful de copt. Se lasa aluatul obtinut la rece cca. 1 ora. Apoi se intide o foaie potrivit de groasa si se taie fursecurile in diferite forme. Se aseaza fursecurile intr/o tava tapetata cu foaie de pergament si se coc in cuptorul preincins ptr. cca. 25-30 de minute la foc mediu. Dupa ce se racoresc putin se  dau prin zaharul pudra vanilinat. 

 

TIPS-URI

1

in loc de nuca macinata se pot folosi si migdale macinate

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu nuca 138957
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138958
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138959
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138960
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138961
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138962
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138963
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138964
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138965
retete culinare - Fursecuri cu nuca 138966

COMENTARII (17)

Lau 1

06.01.2012, 16:00

la cat mai multe

Andreea Caroline 1

06.01.2012, 16:19

la cit mai multe delicii...si reteta asta direct la favorite...

Panacris 1

07.01.2012, 18:20

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55