Fursecuri cu nuca

de Bianca20 in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 666 vizualizari

 

Cum trebuia sa am musafiri ( doar unul, dar face cat 5), m-am gandit sa fac ceva usor de mancat. Fursecurile cu nuca a fost prima reteta care mi-a venit in minte si care pareau sa fie pe placul tuturor. Au iesit super bune, drept dovata ca acum mai trebuie sa fac o tava. Sper sa va placa si voua si sa incercati reteta.

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt;
  • 50 g zahar;
  • 1 ou;
  • 150 g faina;
  • un praf de sare;
  • 1/2 lgt. praf de copt;
  • 100 g. miez de nuca;
  • 1 lgt. esenta de vanilie;
  • gem de capsuni, cirese, etc;
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de moale, usor de modelat. Nucile se maruntesc in robot iar albusul de ou se mixeaza pana devine usor spumos. Se formeaza bile din aluat care se tavalesc prin albusul de ou si prin nuca. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se fac o adancitura in fiecare bila cu degetul mare. In adancitura se pune gemul, de care preferati sau de care aveti, si se da la cuptor la 170 de grade timp de 15-20 minute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

am folosit zahar brun, vi-l recomand pentru ca ies perfect de dulci si au si o aroma usoara de caramel;

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu nuca 388375
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388376
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388377
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388378
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388379
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388380
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388381
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388382
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388383
retete culinare - Fursecuri cu nuca 388384

COMENTARII (11)

Rocsi 1

28.06.2015, 20:33

Sunt atat de bune!

Gicuta69 1

28.06.2015, 21:54

Bya Ralu 1

28.07.2015, 15:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55