Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 5 Dec 2014 | 1635 vizualizari

 

Fie ca suntem mici, mari, adulti, mai batrani, cu totii il asteptam pe Mos Nicole. Nu il asteptam pentru lucrurile materiale, cel putin noi cei mai mari, ci pentru lucrurile care ne bucura sufletele. Eu una va doresc sa treaca Mosu' pe la voi cu sanatate, bucurii si multe zambete calde si sincere! Acum va las si ceva dulce!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr margarina la pachet
  • 150 gr zahar
  • 50 gr nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata:

Margarina, de la temperatura camerei, o mixam spuma impreuna cu zaharul.

Incorporam esenta si nuca de cocos.

Faina o amestecam cu praful de copt, o adaugam treptat in compozitia de mai sus.

Vom obtine un aluat usor lipicios.

Tapetam cu hartie de copt o tava mare.

Rupem bucatele din aluat, facem bilute, le aplatizam putin si le asezam in tava.

Introducem fursecurile in cuptor, la o temperatura potrivita pana devin aurii.

Cand sunt gata, le scoatem si le lasam la racorit.

Ciocolata o rupem bucatale intr-un bol metalic, o punem pe baie de aburi pana se topeste.

Trecem fursecurile pe jumatate prin ciocolata topita, apoi le presaram cu bombonele.

Le asezam inapoi in tava pentru a se intari ciocolata pe ele.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-0
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-1
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-2
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-3
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-4
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-5
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-6
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-7
Fursecuri cu nuca de cocos si ciocolata-8

COMENTARII (36)

Rocsi 1

07.12.2014, 21:05

Intr-adevar delicioasa combinatia, Mirela

anca_rm 1

08.12.2014, 14:42

Rocsi 1

08.12.2014, 21:55

Anca

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04