Fursecuri cu nuca macinata si cocos

de Rocsi in Prajituri, 17 Ian 2013 | 1489 vizualizari

 

Neatza bucatarasi..Am adus ceva pentru cafea...Sunt niste fursecuri usor crocante, aromate de la coaja de portocala, gustoase, langa o cana de ceai au fost perfecte.Tinute intr-o cutie metalica 1-2 zile, ele devin fragede.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr untura
  • 5 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 6 linguri iaurt
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • faina
  • nuca macinata
  • nuca de cocos
  • 4-5 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca macinata si cocos:

Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine. Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus. Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai adaugam faina. Lasam aluatul 10 minute la odihnit apoi ne apucam de fursecuri.

Rupem cate o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul cat sa fie putin grosuta, apoi cu ajutorul formelor de fursecuri ne apucam si decupam. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.

Laptele il amestecam cu mierea, cu un penson ungem fursecurile, iar desupra presaram cocos, iar pe altele nuca macinata.

Introducem tava in cuptorul incins, temperatura sa fie potrivita. Cand au devenit putin aurii scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.
Le pastram intr-o cutie metalica (sau de care aveti voi) si cand simtiti nevoia serviti, fie simple, fie langa cafeluta de dimineata, lapticul copiilor vostri sau ceaiul de la ora 5.

Sa aveti pofta dragilor!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu nuca macinata si cocos 198324
retete culinare - Fursecuri cu nuca macinata si cocos 198325
retete culinare - Fursecuri cu nuca macinata si cocos 198326

COMENTARII (52)

Rocsi 1

18.01.2013, 15:47

Multumesc Simona

epurasha2bb 1

27.01.2013, 14:16

super mor dupa genul asta de fursecuri, aromate si sfaramicioase!

Rocsi 1

27.01.2013, 14:34

Multumesc mult Roberta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D