Fursecuri cu nuca macinata si cocos

de Rocsi in Prajituri, 17 Ian 2013 | 4571 vizualizari

 

Neatza bucatarasi..Am adus ceva pentru cafea...Sunt niste fursecuri usor crocante, aromate de la coaja de portocala, gustoase, langa o cana de ceai au fost perfecte.Tinute intr-o cutie metalica 1-2 zile, ele devin fragede.Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr untura
  • 5 linguri de smantana
  • 1 ou
  • 6 linguri iaurt
  • 80 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • faina
  • nuca macinata
  • nuca de cocos
  • 4-5 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca macinata si cocos:

Mixam oul cu zaharul spuma, apoi punem untura, smantana si le incorporam bine. Adaugam iaurtul, praful de copt, coaja rasa de portocala si esenta de rom. Cernem niste faina si incepem sa punem cate putin in compozitia de mai sus. Framantam cu mana, iar cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai adaugam faina. Lasam aluatul 10 minute la odihnit apoi ne apucam de fursecuri.

Rupem cate o bucata de aluat, o intindem cu sucitorul cat sa fie putin grosuta, apoi cu ajutorul formelor de fursecuri ne apucam si decupam. Procedam asa pana terminam tot aluatul. Le asezam intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt.

Laptele il amestecam cu mierea, cu un penson ungem fursecurile, iar desupra presaram cocos, iar pe altele nuca macinata.

Introducem tava in cuptorul incins, temperatura sa fie potrivita. Cand au devenit putin aurii scoatem fursecurile si le lasam sa se raceasca.
Le pastram intr-o cutie metalica (sau de care aveti voi) si cand simtiti nevoia serviti, fie simple, fie langa cafeluta de dimineata, lapticul copiilor vostri sau ceaiul de la ora 5.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca macinata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (52)

Rocsi 1

18.01.2013, 15:47

Multumesc Simona

epurasha2bb 1

27.01.2013, 14:16

super mor dupa genul asta de fursecuri, aromate si sfaramicioase!

Rocsi 1

27.01.2013, 14:34

Multumesc mult Roberta

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paleuri - fursecuri cu crema