Fursecuri cu nuci

de ankyy in Prajituri, 21 Oct 2013 | 7498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • un ou
  • 70 gr zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g faina
  • 100 g nuci
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • gem de prune (magiun)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci:

Se mixeaza untul cu zaharul pana devine o spuma si zaharul este in totalitate dizolvat.

Se adauga galbenusul de ou si se mixeaza pana la omogenizare.

Se adauga in ploaie faina, dupa ce am amestecat in ea praful de copt si praful de sare.

Rezulta un aluat moale si fin, usor de manevrat.

Intr-un bol se bate bine albusul cu o furculita, iar in alt bol se pune nuca macinata.

Se formeaza fursercurile in felul urmator: formam mai intai bile de aluat pe care le trecem prin albus si apoi le rostogolim prin nuca, pana sunt acoperite bine. Apoi asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si apasam cu degetul in mijloc pentru a se forma o adancitura, unde asezam cu lingurita putin gem de prune. (Se poate folosi si alt tip de gem, dar sa fie ferm).

Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 de grade, pentru 10-15 minute, sau cat e nevoie in functie de cuptor, pana observam ca fursecurile s-au rumenit putin.

Se scot fursecurile pe un gratar si se lasa la racit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri umplute cu nuca de cocos