Fursecuri cu nuci si merisoare

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 7 Dec 2014 | 841 vizualizari

 

Minunate aceste fursecuri.Dulci,pufoase,aromate.De cand Gina Bradea a deschis cutia misterelor,mi-a fugit gandul la aceste fursecuri.L-am asteptat pe Mos Nicolae cu aceste minunate fursecuri care s-au topit cat ai zice peste.
A fost cea mai frumoasa provocare,Cutia misterelor de luna aceasta.De cand am vazut ingredientele am stiut ce voi face,Gina fiind foarte inspirata cand a propus ca ingrediente: nuci,vin rosu,portocale,mere,miere de albine sau zahar,faina,anason,unt,oua,iar ingredientul vedeta este scortisoara.Iata ce a iesit:

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 oua,
  • 400 gr faina,
  • 1 lingurita scortisoara pudra,
  • 1 lingurita nucsoara pudra,
  • 1 lingurita anason pisat,
  • 1lingurita turmeric,
  • 50 gr amestec nuci,merisoare,seminte de pin (se pot folosi si migdale,fistic,stafide),
  • un praf de copt,
  • un praf de sare,
  • coaja de portocala.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci si merisoare:

Nucile si semintele de pin se prajesc usor intr-o tigaie.Dupa ce s-au racit,nucile se toaca grosier.

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana rezulta o crema spumoasa.Se adauga ouale,pe rand si se mixeaza in continuare.Se adauga sarea,aromele,amestecul de nuci, merisoare si seminte de pin.Se mixeaza totul bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in compozitie.Se amesteca cu o lingura apoi se framanta pana rezulta un aluat legat,potrivit de tare.Se infasoara in folie alimentara si se da la frigider 30 min.

Dupa cele 30 min.se scoate aluatul si se intinde in foaie de 0,5 cm.Cu o forma sau cu un pahar se taie rondele sau ce forma doriti.Se pun in tava si se dau la cuptor.Sunt gata cand sunt frumos crescute si usor rumenite.

Se scot  Se pot servi ca atare sau unse deasupra cu miere si presarate cu miez de nuca macinat ,amestecat cu scortisoara.din tava si se lasa sa se raceasca inainte de a le servi.

                  

 

COMENTARII (9)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.12.2014, 09:03

Rocsi

Rocsi 1

08.12.2014, 21:33

Imi plac!

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

09.12.2014, 00:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!