Fursecuri cu osânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 16 Apr 2013 | 2733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g osânză,
  • 1/2 kg marmeladă,
  • 2 kg făină,
  • 2 ouă,
  • 40 g zahăr vanilat,
  • 300 ml apă minerală,
  • 10 g praf de copt,
  • o linguriță oțet,
  • 50 g drojdie,
  • 200 g zahăr pudră.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu osânză:

Într-un castron mare cernem făina cu zahărul vanilat. Facem o gaură în mijloc și adăugăm ouăle, apa minerală, drojdia și praful de copt stins cu oțet. Se frământă totul foarte bine. Osânza se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 4 părți egale.

Aluatul se întinde pe o planșetă, peste care se întinde o parte din osânză. După care se împachetează cam așa: - ca in poze :) Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se repetă operațiunea  de încă trei ori, adică până se termină osânza.

Se întinde foaia de 1/2 cm și se taie pătrățele cu lungimea de 5 cm. Se pune câte o bucățică de marmeladă în centrul fiecărui pătrățel și se unesc câte două capete pe diagonală.

Se coc în cuptorul încins la 180 grade pentru 15-20 minute sau până se rumenesc. Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Încercați să nu lăsați aluatul mai mult de jumătate de oră la frigider, pentru că el crește foarte mult chiar și la rece.

2

Nu aveți osânză? Se pot face și cu unt, nu e același lucru, dar de ce nu!

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu osânză-0
Fursecuri cu osânză-1
Fursecuri cu osânză-2
Fursecuri cu osânză-3
Fursecuri cu osânză-4
Fursecuri cu osânză-5
Fursecuri cu osânză-6

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

16.04.2013, 21:17

Elu sper ca mai gasesc cateva pe masa

MotanLaOale

MotanLaOale 1

16.04.2013, 21:20

diana_k

diana_k 1

19.04.2013, 11:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!