Fursecuri cu osânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 16 Apr 2013 | 7509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g osânză,
  • 1/2 kg marmeladă,
  • 2 kg făină,
  • 2 ouă,
  • 40 g zahăr vanilat,
  • 300 ml apă minerală,
  • 10 g praf de copt,
  • o linguriță oțet,
  • 50 g drojdie,
  • 200 g zahăr pudră.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu osânză:

Într-un castron mare cernem făina cu zahărul vanilat. Facem o gaură în mijloc și adăugăm ouăle, apa minerală, drojdia și praful de copt stins cu oțet. Se frământă totul foarte bine. Osânza se dă prin mașina de tocat și se amestecă cu 1-2 linguri de făină, apoi se împarte în 4 părți egale.

Aluatul se întinde pe o planșetă, peste care se întinde o parte din osânză. După care se împachetează cam așa: - ca in poze :) Se dă la rece pentru jumătate de oră. Se repetă operațiunea  de încă trei ori, adică până se termină osânza.

Se întinde foaia de 1/2 cm și se taie pătrățele cu lungimea de 5 cm. Se pune câte o bucățică de marmeladă în centrul fiecărui pătrățel și se unesc câte două capete pe diagonală.

Se coc în cuptorul încins la 180 grade pentru 15-20 minute sau până se rumenesc. Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Încercați să nu lăsați aluatul mai mult de jumătate de oră la frigider, pentru că el crește foarte mult chiar și la rece.

2

Nu aveți osânză? Se pot face și cu unt, nu e același lucru, dar de ce nu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu osânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

16.04.2013, 21:17

Elu sper ca mai gasesc cateva pe masa

MotanLaOale 1

16.04.2013, 21:20

diana_k 1

19.04.2013, 11:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine de padure