Fursecuri cu portocale

de epurasha2bb in Prajituri, 14 Mar 2011 | 2496 vizualizari

 

niste fursecuri minunate cu gust si miros de portocale si de nuca de cocos!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt nesarat
  • 1 lingura crema de lapte cu extract de nuca de cocos
  • 1 lingurita coaja razuita de portocala
  • zeama de la 1/2 portocala mare
  • 5 linguri zahar
  • aprox 200 g faina plus cateva linguri pt.masa de lucru unde framantam
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocale:

Se amesteca intai toate ingredientele cu exceptia fainii si apoi se adauga si faina treptat , framantand cu mana pana obtinem un aluat de consistenta plastilinei.

Se incinge cuptorul si se fac mici bilute pe care le tuguiem la un capat sau inimioare sau forme spirale cu spritul, cum va place, in diverse modele. Se coc in tava cu hartie de copt sau in tavite de silicon.

Aluatul crud are o culoare galbuie, dar copt este albicios si nu trebuie lasat sa se innegreasca, este sufcient sa lasati pana se intaresc putin. Nevand agent de crestere ele nu se umfla, ci se coc frumos exact in forma in care doriti. Eu am copt in tavite de silicon la foc mediu spre mare si se fac foarte repede. Sunt absolut deliciose, se topesc in gura !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu portocale 91587
retete culinare - Fursecuri cu portocale 91588
retete culinare - Fursecuri cu portocale 91589
retete culinare - Fursecuri cu portocale 91590
retete culinare - Fursecuri cu portocale 91591

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

16.03.2011, 08:04

multumesc!

adry88 1

03.06.2011, 11:27

David4 1

07.07.2011, 15:58

Foarte bun si foarte frumos
Imi place ca pot invata de la altii avand doar treisprezece ani
succes in continuare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D