Fursecuri cu portocale

de mirela0911 in Prajituri, 3 Ian 2015 | 1505 vizualizari

 

Va era dor de fursecuri? :)))
Nu am rezistat nici eu tentatiei, asa ca am facut si eu fursecurile (reteta de la Timi), doar ca in loc de lamaie am folosit portocala. Ce a iesit? Niste fursecuri atat de bune si fragede de se topesc in gura! Cu siguranta le voi repeta, dar cu lamaie!
Mersi Timi pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

  • 250 g Rama mit butter
  • 180g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • 1 lgt praf de copt
  • 450 g faina

In plus:

  • zahar tos
  • zahar pudra vanilinat
Portii: 60
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu portocale:

Se mixeaza bine margarina cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare pana la incorporare, coaja rasa de portocala si sucul de la o jumatate de portocala. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza si se da la rece pentru cca 2 ore.

In doua boluri separate se pune zaharul tos si zaharul pudra vanilinat Se scoate din frigider si cu ajutorul unei lingurite luam din compozitie si modelam bilute in palme. Le tavalim mai intai prin zaharul tos apoi prin zaharul pudra. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ele. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 15-17 minute.

Sunt delicioase! Pofta buna! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu portocale 360685
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360686
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360687
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360688
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360689
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360690
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360691
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360692
retete culinare - Fursecuri cu portocale 360693

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

04.01.2015, 15:27

minunate fursecuri!

katty 1

04.01.2015, 18:52

Ador fursecurile!

Bunica 1

17.01.2015, 22:43

Delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21