Fursecuri cu scortisoara

de adasev12 in Prajituri, 18 Dec 2012 | 1730 vizualizari

 

am reusit si eu sa fac azi cateva fursecuri...nu le-am mai glazurat desi aveam in plan, dar nu tiu cum se face ca copiii astia imi ocupa mai tot timpul...mai ales cea mica...

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • o vanilie
  • jumatate praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • o lingurita rasa de scortisoara
  • 1 ou
  • 4 linguri de iaurt
  • 3 linguri suc de sfecla rosie
  • faina cat cuprinde, cam 350 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu scortisoara:

Margarina se lasa la temperatura camerei, apoi se taie cubulete, se amesteca cu faina, vanilia si zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu o lingurita de zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa, scortisoara si sucul de sfecla, pt a-i da o tenta rosiatica. Vroiam sa fie si mai rosii, dar mi-a fost teama de gust...poate era mai bine daca luam colorant alimentar.... Se framanta aluatul pana devine elastic si comapct, se infoliaza si se da la rece.

Se scoate pe planseta infainata bine si se intinde o foaie de jumatate de cm, se taie diverse forme si se coc cam 15 minute, la 170-180 grade.

Se pot glazura sau lasa asa simple...eu asa le-am lasat ....din lipsa de timp....:D

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu scortisoara-0
Fursecuri cu scortisoara-1
Fursecuri cu scortisoara-2

COMENTARII (26)

adasev12 1

19.12.2012, 16:34

mihaela, ai dreptate

merisor, ms de cafea, o zi buna

ruxy...micuta mea e o alintata...n-am ce-i face

Mihaela11_jo 1

19.12.2012, 17:24

Delicioase
Sarbatori Fericite

Aurelia 07_07 1

19.12.2012, 23:18

Sunt foarte bune.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04