Fursecuri cu stafide

de Adriana G in Prajituri, 21 Iul 2012 | 2111 vizualizari

 

by Oana - o reteta super usor de facut si foarte gustoase si pufoase.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana cu ulei
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit amoniu stins intr-o lingura cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 200 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stafide:

- stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece.

- ouale se bat bine cu zaharul, la mixer vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza.

- se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina, amestacand tot la mixer. Se adauga stafidele si se amesteca cu o lingura.

- pe tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se pun fursecurile la distanta, cu o lingurita.

- se coc la foc potrivit, 180C cam 10 minute, pana se rumenesc putin.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu stafide-0
Fursecuri cu stafide-1
Fursecuri cu stafide-2
Fursecuri cu stafide-3
Fursecuri cu stafide-4

COMENTARII (34)

Adriana G 1

23.07.2012, 18:52

Simona
elucubratiiculinare

Adriana G 1

23.07.2012, 18:53

sufletista poate ca este chiar mai bun un lapte...dar noi care suntem obisnuite cu drogul...cafeaua....ce sa facem....

Adriana G 1

23.07.2012, 18:54

mamaieelena, pai acum de ce nu mai faci....?!?! la nepoti...sau.....!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04