Fursecuri cu stafide

de Ina in Dulciuri, 17 Feb 2013 | 8036 vizualizari

 

Reteta preluata de la Oana si Bunica . Multumesc, doamnelor! :-* Sunt fragede si delicioase !

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana cu ulei
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit amoniu
  • o lingura cu zeama de lamaie ( sau otet de mere )
  • 200 g stafide
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stafide:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si turnam zaharul, continuand mixarea pana ce acesta se topeste complet, iar spuma devine lucioasa.

Adaugam pe rand galbenusurile , uleiul , amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom  si faina, mixand pentru omogenizare.

La final adaugam stafidele.

Tapetam tava aragazului cu hartie de copt si punem din compozitia cu stafide gramajoare de aluat, ajutandu-ne de o lingurita.

Se coc la foc mic, pana se rumenesc putin marginile ( cca 10 minute ). 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu stafide 205112
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205113
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205114
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205115
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205116
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205117
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205118
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205120
retete culinare - Fursecuri cu stafide 205121

COMENTARII (24)

Zamfira 1

17.02.2013, 19:14

Rocsi 1

17.02.2013, 19:26

Super bune si fragede

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 22:11

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!