Fursecuri cu stafide

de Oana in Dulciuri, 11 Mai 2009 | 103834 vizualizari

 

Sunt extraordinar de fragede, se topesc in gura! sunt exact ca cele de la cofetarie, dar logic, muuult mai bune :)
Reteta de la Irina :)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana cu ulei
  • 2 cani cu faina
  • un varf de cutit amoniu stins intr-o lingura cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 200 g stafide
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stafide:

Stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece.

Ouale se bat super bine cu zaharul, eu le-am pus la robot si le-a batut vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza. Se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina, amestacand tot la robot/mixer. Se adauga stafidele.

Simplu!

Pe tava de la aragaz, neunsa, se pun fursecurile la distanta, cu o lingurita. Dupa prima tura eu am pus hartie d ecopt in tava, ca sa nu mai stau s-o curat :)

Se coc la foc mic, mic, cam 8 minute, pana se rumenesc putin. Eu am copt cam 5 tavi :)

O portie inseamna o tava, cam 20 de fursecuri :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

jojogeo 1

05.07.2012, 16:34

am facut si eu fursecuri dupa reteta asta.eu sunt cam debutanta in ale gatitul ideea e ca mi-au iesit oleaca cam moi si eu ma steptam la cv crocant
poate am gresit temperatura de coacere
vreau sa le fac maine iar dar vreau neaparat sa iasa crocante k le voi folosi sa servesc un alt desert.poate cnv s zica temperatura exacta de coacere?
multumesc anticipat

Oana 1

09.07.2012, 21:40

Cuptorul meu nu arata temperatura, nu este electric, este pe gaz si il pun la cea mai mica treapta.

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu fulgi de ciocolata