Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Sunt extraordinar de fragede, se topesc in gura! sunt exact ca cele de la cofetarie, dar logic, muuult mai bune :)
Reteta de la Irina :)
Stafidele se spala bine cu apa si se lasa intr-un bol cu apa rece.
Ouale se bat super bine cu zaharul, eu le-am pus la robot si le-a batut vreo 10 minute, pana s-au umflat si s-au albit. Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, ca la maioneza. Se pune amoniacul stins in zeama de lamaie, esenta de rom, apoi faina, amestacand tot la robot/mixer. Se adauga stafidele.
Simplu!
Pe tava de la aragaz, neunsa, se pun fursecurile la distanta, cu o lingurita. Dupa prima tura eu am pus hartie d ecopt in tava, ca sa nu mai stau s-o curat :)
Se coc la foc mic, mic, cam 8 minute, pana se rumenesc putin. Eu am copt cam 5 tavi :)
O portie inseamna o tava, cam 20 de fursecuri :)
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult