Fursecuri cu stafide şi ciocolată

de ionix in Prajituri, 4 Ian 2011 | 7535 vizualizari

 

reţeta o am de la soacră-mea...

 

INGREDIENTE

  • circa 200 ml ulei
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • două albuşuri
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat
  • 3 linguri cu rom
  • esenţă de migdale
  • 200 g stafide
  • 200 g ciocolată
  • două linguri cu unt
  • circa 800 g făină (făina diferă în funcţie de cum este absorbită)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu stafide şi ciocolată:

Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale.

Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat.

Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în restul compoziţie.

Se toarnă făina în ploaie pentru a nu face cocoloaşe şi se amestecă bine.

Se pune făină până când faci un aluat gros dar foarte lipicios. (a se vedea în poză).

Adăugăm şi stafidele iar apoi amestecăm bine.

Pe o tavă punem hârtie de copt şi încingem cuptorul.

Umplem câte o linguriţă cu aluat şi punem din loc în loc pe tavă.

Băgăm tava în cuptor şi lăsam la foc potrivit până vedem că s-i rumenit puţin pe margini.

Le dăm să se răcească şi topim ciocolata cu untul.

Punem ciocolată pe fiecare fursec răcit şi apoi servim.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu stafide şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Miha 1

05.01.2011, 10:22

"punctele alea de suspensie dupa "soacra-mea" , parca suna a dezamagire "

ionix 1

05.01.2011, 10:30

Miha... shhhhhhhhhhhhhht, să nu afle ştiu eu cine

kamy 1

05.01.2011, 19:59

fiecare fursec in parte l-ai ornat?? ai facut multe?
da ai rabdare nu gluma 5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata