Fursecuri cu unt de arahide

de Brindusa in Prajituri, 17 Mar 2010 | 6544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru fursecuri
  • 100 g unt de arahide
  • 100 g unt
  • 175 g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120 g faina
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare (daca untul de arahide nu e putin sarat)
  • optional scortisoara
  • Pentru crema
  • 120 g unt de arahide
  • 200 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • 2 linguri mascarpone (sau smantana foarte grasa)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide:

Mixeaza ovazul pana se face ca o faina mai mare.

Amesteca primele 5 ingrediente, pana devin o crema pufoasa. Pune toate celelalte ingrediente solide si amesteca pana se omogenizeaza. Pune coca in frigider cel putin 1 ora (se poate si peste noapte).

Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe o tigaie cu hartie pergament pune bile din coca, pe care apoi le aplatizezi cu palma ca sa le dai forma rotunda.

Coace 8-10 minute, raceste-le pe un gratar si umple-le 2 cate 2 cu crema. Pentru crema amesteca toate ingredientele si da putin la rece ca sa se intareasca.

sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22754
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22755
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22756
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22757
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22758
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22759
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide 22760

COMENTARII (12)

ionela2682 1

18.03.2010, 11:32

fursecuri,fursecuri si iar fursecuri preferatele mele in orice varianta! dar acum sa gasim unt de arahide, si sa luam o piatra in gura! ca nu am gustat niciodata,

Rocsi 1

18.03.2010, 12:52

cred ca sunt delicioase

adry88 1

11.05.2011, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21