Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata

de Rux in Prajituri, 29 Mai 2014 | 1497 vizualizari

 

Minunate...atat de fragede incat se topesc in gura... incredibil de delicioase si as putea sa spun fara sa le laud prea tare, ca sunt perfecte!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina de patiserie
  • 340 gr unt de arahide( un borcanel, eu am folosit Maxim's)
  • 150 gr unt rece( dar moale 85% grasime)
  • 130 gr zahar brun( facut pudra)
  • 2 galbenusuri de ou( mari)
  • vanilie
  • coaja razuita de portocala
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • cateva picaturi de zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata neagra( razuita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata:

Cernem faina intr-un vas.

Amestecam untul de arahide cu unt, zahar pudra, cu galbenusurile, aromele, adaugam  faina, praful de copt si bicarbonatul stinse cu zeama de lamaie. 

Framantam aluatul atat cat se se omogenizeze toate ingredientele. bila rezultata o invelim in folie si o punem la rece pentru 30 de minute.

Scoatem aluatul de la frigider si il impartim in doua bucati. Oprim o bucata pe planseta de lucru iar restul punem din nou la rece in folie.

Facem aluatul sul si il impartim in doua bucati. Rulam din nou fiecare bucata sub forma de sul, apoi portionam fursecurile.

Fiecare bucata o aplatizam in tava de copt tepetata din timp cu pergament.

Punem deasupra fulgii de ciocolata si coacem fursecurile pentru 15 minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim si restul aluatului in acelasi mod, iar fursecurile le vom intinde si alinia pe o foaie de copt.

Scoatem de la cuptor fursecurile care sunt gata, si le punem usor pe o suprafata cu tot cu foaia pergament, apoi tragem usor in tava cu tot cu foaia de copt restul de aluat pregatit.

Lasam fursecurile la racit perfect si apoi le desprindem de pe folie. Sunt extrem de fragile pentru ca sunt extrem de fragede, astel ca cel mai bine se manevreaza reci.

Recomand cu drag reteta!

 

TIPS-URI

1

Daca nu va plac fursecurile dulci reduceti cantitatea de zahar cu 30 gr.)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322857
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322860
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322861
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322862
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322864
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322865
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322866
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322868
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322869
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322871
retete culinare - Fursecuri cu unt de arahide si fulgi de ciocolata 322872

COMENTARII (45)

Panacris 1

02.06.2014, 07:58

Delicioase!

Rux 1

02.06.2014, 21:13

Multumesc, Cristinici...chiar daaaa!

MOKUSKA 1

06.06.2014, 12:33

Sunt absolut minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D