Fursecuri cu untura si dulceata

de Mariuka in Prajituri, 7 Noi 2011 | 5216 vizualizari

 

E o reteta luata de pe net , dar eu am mai facut niste mici modificari. (Am adaugat borsul si dulceata)

 

INGREDIENTE

  • 5 linguri untura;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 ou;
  • miezul de la 5-6 nuci;
  • faina cat cuprinde;
  • 1/2 lingurita praf de copt;
  • dulceata de visine si gem de mere; 
  • 100 ml bors de putina sau zeama de lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu untura si dulceata:

Miezul de nuca se usuca in cuptorul cu microunde si se sfarmiteaza, nu se macina.

Oul se freaca cu zaharul, se adauga untura la temperatura camerei, nucile si praful de copt stins cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga borsul si faina pana se obtine un alauat care sa poata fi intins. 

Se lasa putin aluatul sa se odihneasca dupa care se intind foi si se taie forme de diferite marimi. Pe aceste forme se pune cate putina dulceata si se aseaza in tava.(Eu am facut si cu dulceata si cu gem de mere) Se dau la cuptor pana se rumenesc marginile fursecurilor. 

Se iau din tava cand sunt calde pentru ca daca se lasa sa se raceasca se lipesc de tava din cauza dulcetei. 

 

TIPS-URI

1

Tava nu se unge pentru ca fursecurile au destula grasime de la untura.

2

Daca veti folosi gem, fursecurile nu se mai lipesc de tava, dar nu sunt la fel de gustoase ca cele cu dulceata de visine.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri cu untura si dulceata 132701
retete culinare - Fursecuri cu untura si dulceata 132702
retete culinare - Fursecuri cu untura si dulceata 132703
retete culinare - Fursecuri cu untura si dulceata 132704
retete culinare - Fursecuri cu untura si dulceata 132705

COMENTARII (12)

LUK 1

08.11.2011, 09:39

fragede si bune

alinutzika 1

08.11.2011, 15:53

gaby_gabytza 1

17.11.2011, 09:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S