Fursecuri cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Aug 2013 | 3775 vizualizari

 

1.Ma mancau degetele sa -mi incerc noile achizitii in materie de forme
2.Pentru ca am aruncat in bagaje si-un plic de garant de la Dr.Oetker,sa fie acolo ca nu strica,trebuia sa-l folosesc
3.Pentru ca am adunat zmeura,norvegienii astia au pe la toate colturile zmeura,am facut si-un gem pe repede-nainte care mergea de minune cu un fursec
4.Asta-i ultimul punct,e ala critic ca nu au iesit uniforme fursecurile,dar am motiv,n-am avut sucitor sa intind coca,am folosit o sticla de plastic,deci sper sa fiu iertata.....

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g smantana groasa
  • 130 g unt cu 80 % grasime
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • cca 1 kg faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • gem de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu zmeura:

Ouale cu zaharul le omogenizam pana devin o crema spumoasa, adaugam smantana. Separat untul il framantam cu 2 linguri de faina, pliculetul de garant si zaharul vanilat, apoi incorporom untul in compozitia de mai sus, omogenizand bine. Adaugam faina si incepem sa framantam, cca 900 g faina, se va simti la mana cand framantam daca mai e nevoie de faina, formam un aluat elastic care nu se mai prinde de mana cand il framantam. Lasam la odihnit cca 15 min, apoi intindem foaie subtire ( la mine a iesit mai groasa din lipsa de scula adecvata) si taiem cu formele din dotare, o forma plina una cu gaura. Asezam fursecurile in tava cu hartie de copt si dam la cuptor cca 15-20 min. Repetem operatinea pana terminam de copt toate fursecurile. La final am copt si partile cele mici ca erau tare simpatice. Umplem fursecurile cu gem de zmeura, lipind un fursec plin si unul cu gaura. Le pudram cu zahar sau nu, dupa preferinte si se servesc cu pofta....sau fara.....

TIPS-URI

1

foaie se intinde destul de subtire,ele cresc frumos

2

peste oua am pus si un praf de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (22)

alilianaa 1

23.08.2013, 18:23

da nu stai deloc...tare bune! Ia sa vii cu o punga acasa, ca uite acum venim la tine!

Constelatialeu 1

23.08.2013, 18:34

Lasa ca fac altele,macar sa veniti.....

Krystyan Trendy 1

31.10.2013, 14:48

imi plac fursecurile

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao si inima de aluna