Fursecuri cuplate si tavalite

de Cris2711 in Dulciuri, 2 Mai 2015 | 4590 vizualizari

 

Am cautat pe Google de am obosit sa gasesc cum se numesc in Romania aceste fursecuri.In Germania se numesc Eier kekse.Io inca nu le-am preparat singura doar le am cumparat.Cand le fac am sa postez reteta.Pana atunci va ofer reteta de fursecuri cu frisca si date prin migdale macinate,De provenienta este din Tarile Arabe.Prima data am mancat de la o colega turcoaica si mi-au placut tare mult.In Tarile arabe se fac cu cocos dar eu nu ma prea ma omor dupa el.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fursecuri cu oua (EIERKEKSE)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 100-150 g migdale macinate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cuplate si tavalite:

Se pregatesc toate ingredientele la indemana.

Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat.

Intr-un castronel  se toarna un pahar cu lapte.

Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun  intr-un castronel.

De acum trebuie sa deveniti cat mai rapide dar sa nu va pierdeti cu firea:))) Glumesc.

Fursecurile se inmoaie scurt in lapte rece, zic scurt ca se inmoaie repede, de aceea Tempo:)))

Peste fursecurile inmuiate in lapte se pune cate o lingurita de frisca. Se dau prin lapte doar cate unul, altfel nu functioneaza treaba.

Apoi se inmoaie al doilea care se cupleaza cu cel cu frisca.

Apoi asa grupate se dau prin migdale macinate.

Se aseaza frumos intr-o forma unul langa celalalt si cand sunteti gata se dau la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Sunt foarte, foarte bune, pe cuvant de cercetas:)))

TIPS-URI

1

Se pot da si prin nuca de cocos ,asa este si reteta originala

2

sau prin nuca macinata

3

in loc de frisca se poate folosi si o dulceata mai consistenta

4

Cand se inmoaie in lapte se face operatiunea rapid ,se inmoaie repede,de aceea repede cu mana ca la botez si nu cu lingura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cuplate si tavalite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Cris2711 1

04.05.2015, 23:57

Anca multumesc frumos

Aurelia 07_07 1

07.05.2015, 09:29

Ui numa ce de bunatati !

Cris2711 1

23.06.2015, 20:15

Se poate face si cu piscoturi,idee data de o doamna de pe FB!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie