Fursecuri daneze ninse

de aziz in Prajituri, 22 Dec 2010 | 8090 vizualizari

 

sa nu ma intrebati de ce daneze ca habar nu am ,reteta am vz la tv facuta de Martha Stewart

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt la temp camerei
  • 200gr zahar cit mai fin cu putinta(data viitoare incerc cu zahar pudra)
  • 4 galbenusuri
  • 1plic praf de copt
  • 300 gr corn flour sau amidon alimentar
  • 400gr faina pentru prajituri (care creste singura,)
  • esenta de vanilie
  • 100 gr cocos pt decorat
  • sirop de ciocolata (100gr unt sau margarina,200gr ciocolata amara,200ml frisca lichida,in pahar de nessquik)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri daneze ninse:

intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pina obtinem o crema foarte fina adaugam apoi galbenusurile pe rind mestecind dupa fiecare.in alt castron amestecam faina cu praful de copt si corn flour sau amidon un praf de sare acest amestec se incorporeaza in crema de unt .trebuie sa obtinem un aluat putin elastic si nelipicios .se intind foi de jumatate centimetru grosime din care taiem diferite forme sau doar cerculete insa nr lor trebuie sa fie par.formele taiate se desprind cu lama unui cutit si se pun in tava cu hirtie de copt.dam la cuptor la 175 grade .stati cu ochii pe ele cind devin putin aurii pe margini le scoateti .la fel din tava se scot cu lama unui cutit usurel sint tare fragile si se lasa la racit pe un gratar.intre timp se face siropul de ciocolata:margarina sau untul se pune la topit impreuna cu ciocolata se adauga frisca lichida si paharul de nessquik.siropul se lasa putin la racorit dupa care cu o lingurita se pune pe fiecare biscuit se lipesc unu cite unu avem grija ca cicolata sa curga pe margini sau rotim sandwich-ul de biscuit prin ciocolata si apoi ii rostogolim prin cocos.se lasa la fel pe gratar sau pe hirtie de bucatarie.pot fi tinuti in cutii de plastic sau metalice .acesti biscuiti pot fi lipiti si cu gem sau orice crema doriti.in una din bilele de aluat am pus putin colorant alimentar verde din care am facut braduti insa culoasrea nu a iesit cum am vrut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri daneze ninse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

aziz 1

26.12.2010, 08:53

multumesc fetele mele dragi!sa aveti sarbatori minunate

diaconta 1

28.12.2010, 12:53

Da' chiar,de ce ...daneze? ai fost cumva in Danemarca sa vezi daca's de-acolo? ai grija Mona cum le strigi foarte faine,nici nu-mi pasa cum le zici,io mananc

aziz 1

28.12.2010, 21:43

adevarat ar trebui sa am grija acu apare careva si ma i-a la rost de ce atribui anumite chestii anumitor trestii. asa sint unii mai artagosi

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alunella