Fursecuri de ovaz cu stafide

de Teo Tomescu in Dulciuri, 26 Iun 2014 | 866 vizualizari

 

Cand va e pofta de ceva dulce, rapid si satios, aceste fursecuri sunt perfecte. Sunt geniale combinate cu lapte, iaurt, sau dimineata la cafea.

 

INGREDIENTE

  • 200 g fulgi ovaz
  • 150 g fulgi de cocos
  • 100 g unt (sau margarina, sau crema de branza slaba, sa mai reduca din calorii)
  • 50 g miere (se poate si mai mult, in functie de gusturi)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat (merge si de sodiu si de amoniu) stins cu zeama de lamaie sau puuutin otet
  • stafide (dupa pofta)
  • coaja de portocala/lamaie
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de ovaz cu stafide:

Amestecati fulgii de ovaz cu cocosul, untul, mierea, bicarbonatul stins, coaja de portocala, romul si stafidele (pe care le-am dat mai intai prin putina faina pentru a se incorpora mai bine). Trebuie sa iasa o compozitie omogena, putin sfaramicioasa, cam ca in poze.

Din acest "aluat" formam bilute de marime potrivita pe care le turtim sa ia forma unor biscuiti, ii asezam pe tava tapetata cu hartie de copt si aruncam in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa 15 minute (sau pana li s-a rumenit "fundul") ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pentru a fi crocanti.

Gata! Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Biscuitii sunt digestivi si nu au prea multe calorii, mai ales daca folositi crema de branza slaba.

2

Pentru ca nu au zahar, ci miere, sunt foarte buni si pentru cei cu probleme de sanatate.

3

In loc de stafide puteti folosi orice alte fructe uscate sau confiate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri de ovaz cu stafide 328911
retete culinare - Fursecuri de ovaz cu stafide 328912
retete culinare - Fursecuri de ovaz cu stafide 328913

COMENTARII (5)

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:54

Bine v-am gasit! Sunt extraordinare si foarte rapide!

Adriana G 1

18.02.2015, 10:39

La multi ani!!!

Teo 1

18.02.2015, 17:20

La multi si fericiti ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D