Fursecuri fine

de cicilica in Dulciuri, 25 Feb 2010 | 2744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100gr faina,
  • 100gr unt,
  • 100 gr zahar pudra ,
  • 2 oua ,
  • 1 plic zahar vanilat ,
  • 1 fiola esenta rom,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine:

Albusurile se bat spuma tare,se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat si romul si se amesteca prin rasturnare cu telul de 4-5 ori.Spuma se va lasa putin,apoi se adauga galbenusurile si untul topit (dar sa fie rece) si se amesteca tot prin rasturnare de 4-5 ori.Dupa care se adauga faina si se icorporeaza usor.Se ia din margine( fara sa se mai amestece in compozitie pina la sfirsit) cite o lingurita si se pune in tava tapetata cu hirtie pt copt.Distanta intre fursecuri trebuie sa fie de 2-3 cm deoarece la copt se latesc.Se coc ca 10-12 min la o temperatura medie(cuptorul in prealabil incalzit) ,pina cind se rumenesc putin.Restul de compozitie se tine la frigider.

 

COMENTARII (7)

liana_geicu 1

25.02.2010, 23:44

O sa incerc si eu sa fac fursecuri ca ale tale, arata foarte bine si nu am mai mancat de muulta vreme, mi-ai facut o pofta!

cicilica 1

26.02.2010, 09:32

Liana nu ma laud dar sunt foarte bune.Miros atit de bine cind le coci. Noi am mers cu ele mincate.Succes.

elena1988 1

12.03.2011, 14:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!