Fursecuri fine cu nuci

de La Ancuta in Dulciuri, 28 Noi 2010 | 7412 vizualizari

 

Foarte fine si bune, dar prea putine :). Data viitoare voi dubla cantitatile :))) Multumesc Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 120 g unt
  • 80g zahar
  • 1 ou mare (separat galbenusul de albus)
  • esenta de vanilie
  • 140 - 150 g faina (eu am pus 140g)
  • 1 praf de sare
  • 1/2 varf de cutit praf de copt
  • 100 g nuci prajite putin si tocate marisor (se pot folosi si alune, migdale)
  • Gem de visine, rahat, bucatele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Zaharul, untul si vanilia se pun intr-un caston si se mixeaza pana devine o spuma. Se adauga galbenusul si se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga faina, sarea si foarte putin praf de copt. Se amesteca bine.

Se bate albusul pana se spumeaza putin.

Din aluat se formeaza bilute care se tavalesc prin albus, iar apoi prin nuca taiata marisor.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Cu degetul se face o adancitura n mijlocul fiecarei bilute. In adancitura formata se pune putin gem de visine  (eu am ppus dulceata de pere de iarna) sau rahat.

Se preancalzeste cuptorul la 177 garde si se coc fursecurile 15 minute.

Sursa

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66828
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66829
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66830
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66831
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66832
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66833
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66834
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66835
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66836
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66837
retete culinare - Fursecuri fine cu nuci 66840

COMENTARII (45)

gaby_duceag 1

01.12.2010, 10:00

Buna dimineata!

La Ancuta 1

01.12.2010, 12:56

@Cristina ... cu placere

La Ancuta 1

01.12.2010, 12:57

Buna dimineata Gabitza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18