Fursecuri fine cu nuci

de Criss in Prajituri, 13 Dec 2013 | 13156 vizualizari

 

Pe siteul Laurei Laurentiu gasiti o multime de retete ca la mama care mai de care mai delicioase. Am incercat cateva din retetele ei si azi a venit randul acestor fursecuri absolut delicioase. Din start va spun ca o portie (cam ce se vede in poza, minus vreo 2-3 care s-au topit inainte de sedinta foto :D) e mult prea putina. Deci obligatoriu, data viitoare fac doua portii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -120 g unt moale
  • -80 g zahar
  • -1 ou
  • -1 plic zahar vanilat
  • -100 g nuca prajita si taiata grosier
  • -150 g faina
  • -1 varf de cutit praf de copt (atentie, sa nu depasiti cantitatea)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fine cu nuci:

Untul moale se pune intr-un bol impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si se spumeaza cu mixerul. Se adauga apoi galbenusul de ou si in final faina si praful de copt. Aici e bine sa lasati mixerul deoparte si sa amestecati cu o spatula pana se inglobeaza toata faina. Rezulta un aluat destul de moale dar usor de modelat. Din aluat se fac aproximativ 20 bile egale cam de marimea oului de porumbel. (Mie mi-au iesit 24 bucati.)

Albusul de ou se bate putin cu o furculita. Fiecare biluta se da prin albus apoi prin nuca prajita si taiata grosier. Ne ajutam cu mainile astfel incat nuca sa se lipeasca de bilute. Se pun bilutele in tava tapetata cu hartie de copt si cu degetul sau cu coada unei linguri de lemn se face cate o adancitura in fiecare biluta. Se pune dulceata (eu am pus visine, dar puteti pune ce va place, important e sa nu curga pe afara).

Se coc fursecurile in cuptorul preincalzit aproximativ 20-25 minute. Laura spunea 15 minute, dar in cuptorul meu au stat cred mai mult de 25. Vedeti voi, cand incep sa devina aurii sunt gata. Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fine cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Pushaa 1

15.12.2013, 10:16

teracry 1

15.12.2013, 12:40

mutumesc ptr reteta,am facut-o azi sant delicioase

anca_rm 1

19.12.2013, 12:42

Criss sunt delicioase , am facut aseara 2 portii , super bune sunt

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Mami''in forme