Fursecuri fragede

de T I M E A in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 6805 vizualizari

 

Am primit bunatati de la Dr. Oetker si am ales sa fac din retetarul lor aceste fursecuri extraordinar de bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt sau margarina
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat Dr. Oetker
  • 1 ou + 3 galbenusuri ( albusurile le puteti congela si folosi la alte prajituri sau puteti face din ele o omleta sanatoasa :) )
  • 250 g făină
  • 150 g amidon din porumb Gustin Dr. Oetker
  • Glazura:
  • 1 plic glazura neagra Dr. Oetker (100g) ( sau 100 g ciocolata neagra + o lingurita de unt, topita pe baie de aburi)
  • bombonele colorate pentru ornat Dr. Oetker
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede:

Mixam intr-un bol untul sau margarina adaugand zaharul si zaharul vanilat. Apoi adaugam oul intreg, mixam si apoi galbenusurile si mixam din nou. 

Incorporam treptat faina amestecata cu amidonul.

Compozitia obtinuta o punem intr-un pos ( eu am avut unul cu varful mare motiv pentru care mi-au iesit fursecurile mai mari, mai groase si mai putine)

Ungem o tava cu putin ulei si tapetam cu hartie de copt. 

Spritam cercurile si bastonasele direct in tava. Am avut nevoie de ceva putere ca sa spritez, dar am reusit, mai ales ca de la caldura mainii compozitia se mai inmoaie putin.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 13-14 minute. 

Procedam la fel cu urmatoarea tura.

Scoatem fursecurile din tava pe un prosop de hartie si le lasam pana se racesc.

Pentru glazura, daca folosim glazura de la Dr. Oetker punem plicul in apa fierbinte exact cum scrie pe ambalaj si cand s-a topit o turnam intr-o farfurie. Daca folosim ciocolata, rupem ciocolata bucatele si impreuna cu o lingurita de unt o topim pe baie de aburi.

Scufundam rand pe rand  fiecare fursec in glazura de ciocolata si ornam cu bombonele colorate, apoi le asezam pe un suport gen grilaj pana se intareste glazura. Glazura din farfurie se intareste treptat, dar rezolvam problema cu 10 secunde in cuptorul cu microunde sau tot pe baie de aburi, cum va e mai usor. 

Dupa ce glazura s-a intarit complet punem fursecurile intr-o cutie metalica, astfel se pot pastra 2-3 saptamani. Asta daca aveti rabdare sa le pastrati pentru Craciun de exemplu, pentru ca la noi se mananca super rapid fursecurile si in cateva zile dispar din cutie. 

Noua ne-au placut atat de mult incat saptamana viitoare cu siguranta o sa mai fac inca o portie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri fragede 357896
retete culinare - Fursecuri fragede 357897
retete culinare - Fursecuri fragede 357898
retete culinare - Fursecuri fragede 357899
retete culinare - Fursecuri fragede 357900
retete culinare - Fursecuri fragede 357901
retete culinare - Fursecuri fragede 357903
retete culinare - Fursecuri fragede 357905
retete culinare - Fursecuri fragede 357906
retete culinare - Fursecuri fragede 357907
retete culinare - Fursecuri fragede 357908
retete culinare - Fursecuri fragede 357909
retete culinare - Fursecuri fragede 357910
retete culinare - Fursecuri fragede 357912
retete culinare - Fursecuri fragede 357913
retete culinare - Fursecuri fragede 357914
retete culinare - Fursecuri fragede 357915
retete culinare - Fursecuri fragede 357917
retete culinare - Fursecuri fragede 357918

COMENTARII (47)

Sidy 1

18.12.2014, 17:28

Minunate !

T I M E A 1

18.12.2014, 22:41

va multumesc pentru aprecieri

Lina24 1

22.12.2015, 18:02

Ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!