Fursecuri fragede cu dulceata de portocale

de anca_rm in Dulciuri, 20 Ian 2016 | 533 vizualizari

 

Aproape intotdeauna am o cutie cu fursecuri facute in casa si de fiecare data cand ma apuc de facut incerc sa combin alte arome si sa le fac in forme cat mai diferite pentru a fi interesante pentru toti. Aceasta reteta este una aromata cu dulceata de kumquat. Dulceata am cumparat-o din Corfu acum cativa ani si nu am folosit-o pana acum . Fructele de kumquat au aroma de portocale doar ca sunt mai mici. In reteta am scris dulceata de portocale pentru ca aceasta este mai la indemana 

 

INGREDIENTE

  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • - 2 linguri dulceata de portocale
  • - un praf de sare
  • -1/2 plic praf de copt
  • Pentru glazura:
  • - 100 g ciocolata
  • - 50 ml lapte
Portii: 30
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu dulceata de portocale:

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si dulceata de portocale se mixeaza, adaugam galbenusul si omogenizam.

Se adauga faina si se omogenizeaza.

Aluatul trebuie sa fie destul de moale si sfarmicios.

Se formeaza biscuiti sub forma dorita, dar nu o sa puteti intinde aluatul. Eu am folosit un pos cu dui mare dar se pot face bilute cu mana .

Se pun in tava si se coc la foc mediu pentru 15-20 minute.

Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se decoreaza cu glazura: ciocolata si laptele se pun intr-un vas  direct pe foc si se amesteca pana cand se topeste.

Fursecurile se pot pune cu capetele in glazura sau cu un creion de ornat se pot trage linii pe ele.

 

 

 

TIPS-URI

1

nu mixati prea mult aluatul , doar atat cat e nevoie pentru a se omogeniza ingredientele

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu dulceata de portocale-0
Fursecuri fragede cu dulceata de portocale-1
Fursecuri fragede cu dulceata de portocale-2

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

20.01.2016, 20:48

Ahhh, ce bine suna!

miki_a

miki_a 1

20.01.2016, 23:31

Foarte frumoase!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

21.01.2016, 10:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!