Fursecuri fragede cu gem de prune

de T I M E A in Prajituri, 14 Oct 2012 | 4905 vizualizari

 

Reteta de fursecuri fragede cu gem foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • gem de prune pentru umplutura
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu gem de prune:

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem foi subtiri pe care le decupam cu o forma floare.

Floricelele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 8-10 min, pana incep sa se rumenasca deasupra.

Dupa ce s-au racit ungem cate o floare cu gem de prune, asezam peste gem o alta floare si apasam usor.

Le asezam pe o plansa si apoi pudram cu zahar pudra.

Sunt ideale cu o cafea la micul dejun sau pentru o dupa-masa de duminica ploiasa asa cum e azi.

Si sunt convinsa ca si copiii adora astfel de dulciuri.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182231
retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182232
retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182233
retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182234
retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182235
retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182246
retete culinare - Fursecuri fragede cu gem de prune 182247

COMENTARII (39)

T I M E A 1

15.10.2012, 15:49

Eduard, Simona multumesc frumos

elucubratiiculinare 1

15.10.2012, 19:17

un dulce de nerefuzat

T I M E A 1

15.10.2012, 19:36

Elecubratiiculinare chiar asa, mereu as manca fursecuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S