Fursecuri fragede cu gem de prune

de T I M E A in Prajituri, 14 Oct 2012 | 9525 vizualizari

 

Reteta de fursecuri fragede cu gem foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • 200-250 gr faina
  • gem de prune pentru umplutura
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu gem de prune:

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini.

Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem foi subtiri pe care le decupam cu o forma floare.

Floricelele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 8-10 min, pana incep sa se rumenasca deasupra.

Dupa ce s-au racit ungem cate o floare cu gem de prune, asezam peste gem o alta floare si apasam usor.

Le asezam pe o plansa si apoi pudram cu zahar pudra.

Sunt ideale cu o cafea la micul dejun sau pentru o dupa-masa de duminica ploiasa asa cum e azi.

Si sunt convinsa ca si copiii adora astfel de dulciuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

T I M E A 1

15.10.2012, 15:49

Eduard, Simona multumesc frumos

elucubratiiculinare 1

15.10.2012, 19:17

un dulce de nerefuzat

T I M E A 1

15.10.2012, 19:36

Elecubratiiculinare chiar asa, mereu as manca fursecuri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu dulceata de zmeura