Fursecuri fragede cu nuca si gem

de Rocsi in Prajituri, 23 Feb 2011 | 12386 vizualizari

 

Este reteta lui Anca,postavaru..http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-cu-nuca-si-vanilie-13108.html ..sunt foarte delicioase,asa ca merita sa le faceti..multumesc Anca...o sa le mai fac cu siguranta!!!am modificat putin reteta...

 

INGREDIENTE

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca si gem:

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.

amestecam margarina cu untura.

punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.

apoi adaugam ouale si mixam in continuare.

incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.

la urma punem faina,treptat.

va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.

luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.

rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.

facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.

le asezam in tava.

dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.

lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.

apoi le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.

eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-0
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-1
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-2
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-3
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-4
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-5
Fursecuri  fragede  cu nuca si gem-6

COMENTARII (32)

adry88

adry88 1

21.05.2011, 12:07

vreau si eu

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

10.12.2012, 12:14

foarte bune!

Rocsi

Rocsi 1

10.12.2012, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!