Fursecuri fragede cu rahat si cocos

de dentistutza in Dulciuri, 28 Ian 2012 | 2275 vizualizari

 

Foarte usor de pregatit, se pastreaza proaspete si dupa cateva zile ...daca mai raman!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt moale, la temp. camerei
  • 4 linguri zahar
  • 1 cup faina (pana la 1.3 cup daca este nevoie)
  • 1/3 cup cacao
  • 1 praf de sare
  • rahat taiat cubulete
  • cam 200 gr. nuca cocos razuita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu rahat si cocos:

Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine galbuie.    Aluatul se lucreaza pe suprafata presarata cu nuca de cocos, se intoarce pe ambele parti si se intinde o foaie potrivita ca grosime. 

Acum, dupa placul fiecaruia, se taie forme de fursec simplu care se vor coace ca atare sau, cum am procedat eu, se ia o bucata de aluat si in ea se impatureste o bucatica de rahat. Se tavaleste iar prin nuca de cocos, si se coc la foc potrivit cam 15 minute. Se lasa la racit in tava deoarece calde fiind sunt friabile.

 

 

TIPS-URI

1

Acest aluat este foarte potrivit ca baza pentru tarte.

2

Se poate prelucra la fel de bine si pe suprafata presarata cu nuca macinata sau cu zahar pudra amestecat cu putina faina.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu rahat si cocos-0
Fursecuri fragede cu rahat si cocos-1
Fursecuri fragede cu rahat si cocos-2

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

28.01.2012, 19:23

de minune merg acum langa cappucino ce mi l-am pregatit

mirela0911

mirela0911 1

28.01.2012, 20:34

delicioase!

mamaieelena

mamaieelena 1

28.01.2012, 23:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24