Fursecuri fragede, cu unt si vanilie

de laura_n in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1120 vizualizari

 

Dintotdeauna mi-au placut fursecurile, am ales cateva combinatii de ingrediente de-a lungul timpului.
Astazi va aduc cateva fursecuri facute din imboldul dat de Iuliana Florentina Avram. Aratau atat de bine, ca toate preparatele ei de altfel.
Am modificat subtil reteta, insa m-am bucurat de fursecuri la fel de fragede si ii multumesc mult Iulianei atat pentru inspiratie, cat si pentru reteta.
Fac precizarea ca succesul unei retete depinde in mare parte de respectarea ingredientelor, a cantitatilor, a modului de preparare, insa calitatea ingredientelor poate influenta rezultatul.
Exemplul cel mai bun il reprezinta faina care poate avea caracteristici diferite, mai umeda, mai uscata, ceea ce poate induce de cele mai multe ori o modificare a cantitatii utilizate. Untul este un alt exemplu de ingredient care influenteaza rezultatul, si anume, exista unt mai gras, unt cu mai multa apa in continut, etc.
Asadar, eu am adaptat in functie de tipul meu de faina, usor mai umeda, de unt foarte gras, care necesita oarecum o cantitate modificata in cadrul retetei.
Din acest motive, va fac aceste precizari care pot fi de ajutor. La fel, modul de preparare este foarte important, sunt biscuiti la care nu trebuie mixat foarte mult aluatul, ci doar usor framantat, sunt retete unde poate fi de ajutor un pic de bicarbonat sau praf de copt, etc.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt nesarat, gras
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • -1 pastaie vanilie (aroma)
  • - un praf de sare
  • pentru glazura:
  • - 200 g ciocolata cu lapte
  • - 2 linguri unt
  • - 50 ml lapte
  • - ornamente colorate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede, cu unt si vanilie:

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma.
Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si pastra forma la copt. Oricum, se vor lasa usor in timpul coptului, se vor lati.
Se spriteaza fursecuri in diferite forme, direct in tava de copt prevazuta cu hartie pergament si se coc la foc mediu, aproximativ 20 minute. Eu am folosit un dui mai gros, si au iesit mai mari, a durat un pic mai mult si coptul.
Se scot din cuptor, se transfera cu ajutorul unei spatule late pe un gratar de prajituri, sau se pot lasa la racit direct in tava. Eu va recomand sa le transferati pe un gratar, se vor raci uniform.
Ciocolata, untul si laptele se pun intr-un vas pe care fie il puneti direct pe foc la aragaz, fie in cuptor, important este sa se topeasca si sa se omogenizeze.
In aceasta glazura, se vor introduce fursecurile, apoi se vor orna cu bombonele, fulgi de cocos sau cu ce doreste fiecare. Se pun la rece pana in momentul servirii.
Mie imi place sa iasa usor crocante, dar fragede totodata.
Sper sa va fie de folos si voua!

 

TIPS-URI

1

folositi unt nesarat.

2

manevrati cu atentie cat sunt fierbinti, fiindca sunt extrem de fragede si se pot rupe.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri fragede, cu unt si vanilie 415455
retete culinare - Fursecuri fragede, cu unt si vanilie 415456
retete culinare - Fursecuri fragede, cu unt si vanilie 415457
retete culinare - Fursecuri fragede, cu unt si vanilie 415458

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

06.12.2015, 18:14

ce frumoase si bune sunt!

MotanLaOale 1

06.12.2015, 20:31

bune bune

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:12

Tare mult imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S