Fursecuri fragede cu untură

de LadyCrs in Dulciuri, 29 Mar 2012 | 9492 vizualizari

 

Rețeta am luat-o de pe http://barbatlacratita.blogspot.com/2011/02/fursecuri-fragede-cu-untura.html

 

INGREDIENTE

  • untură ( 5-6 linguri)
  • zahăr pudră ( 5-6 linguri)
  • 300 grame făina
  • un ou
  • coaja de la o portocală
  • 1/2 linguriță bicarbonat (sau praf de copt)
  • ciocolată pentru decor
Portii: 60
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu untură:

Pentru preparare am pus untura și oul într-un vas , după care am amestecat cu zahărul pudră până ce acesta s-a topit. Adăugăm coaja de portocale tocată cubulețe sau dată prin răzătoare, în funcție de cum doriți și amestecăm până când compoziția devine pufoasă. Stingem bicarbonatul cu zeamă de lămâie sau oțet și îl adăugăm în compoziția de fursecuri, punând treptat și făina.

Nu este necesar să mai ungem tava înainte de a o băga în cuptor deoarece există deja untura în compoziție și nu se vor lipi...Le vom lăsa 10-15 minute la cuptor. Numărul de porții variază, în funcție de dimensiunea dorită a fursecului :P

Ciocolata am topit-o cu puțin ulei astfel încât să devină lichidă.

 

TIPS-URI

1

dacă le puneți cu poșul în tavă aluatul trebuie să fie mai moale...însă dacă folosiți un aparat pentru biscuiți și fursecuri , atunci va trebui ceva mai multă făină pentru că aluatul trebuie să fie mai consistent

2

eu am folosit și poșul , dar și lingura și au ieșit la fel de gustoase

3

puteți adăuga în vârful fursecurilor dulceață, fulgi de ciocolată, migdale etc

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede cu untură-0
Fursecuri fragede cu untură-1

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

30.03.2012, 13:48

arata fffffffffff bine

copillacratita 1

20.11.2012, 04:19

in afara de emoticoane si aplauze a facut cineva fursecurile? Vorbim de fursecuri cu untura dar la explicatii folosim unt, nimeni nu incearca retete bajbaite de autori care se plimba pe site-uri de socializare. Acesta ar trebui sa fie un site culinar, nu unul de aplaudaci al retetelor incorecte. Parerea mea!

LadyCrs 1

20.11.2012, 13:39

Da am citit intr-adevar si am gresit ...am scris unt la explicatii, iar la ingrediente este untura( cea care si trebuie)! Graba strica treaba, dar o sa corectez! Multumesc ca mi-ai atras atentia! Si cred ca totusi este prea mult spus "autori care se plimba pe site-uri de socializare"..Daca vreau socializare cu siguranta o fac in viata reala , nu in cea virtuala. O zi frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20