Fursecuri fragede de post

de deyutzky in Dulciuri, 7 Mar 2015 | 3333 vizualizari

 

Pornind de la o reteta a Timeei, am pregatit aceste minunatii in varianta de post. Multumesc! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru 25-30 fursecuri(50-60 jumatati):
  • 250 g margarina (Rama am folosit eu)
  • 4 linguri zahar pudra vanilat sau zahar tos
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri lapte de soia
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 350-400 g faina
  • gem de care va place (eu am folosit de fructe de padure)
  • zahar pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede de post:

Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie. 

Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. 

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator pentru 30 de minute, apoi il punem in frigider pentru inca 30 de minute. 

Il scoatem din frigider si il intindem intr-o foaie subtire pe masa infainata.

Decupam cu formele dorite. Trebuie sa aveti 2 forme de marimi diferite. Aveti grija ca numarul fursecurilor intregi sa fie egal cu cel al jumatatilor(decupate in interior).

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aprox.10-12 minute.

Le lasam la racit, apoi le lipim doua cate doua cu gemul preferat

La final le pudram cu zaharul pudra.

     

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede de post-0
Fursecuri fragede de post-1
Fursecuri fragede de post-2
Fursecuri fragede de post-3
Fursecuri fragede de post-4

COMENTARII (24)

mirela0911

mirela0911 1

11.03.2015, 13:40

Ce frumoase sunt!

jolygina

jolygina 1

29.03.2015, 01:02

Carmen

Carmen 1

29.03.2015, 17:03

intersant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!