Fursecuri fragede glazurate

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Aug 2013 | 3196 vizualizari

 

dupa mai multe incercari (esuate) de folosire a pistolului achizitionat din Penny, azi am incercat reteta postata de Lily_Musat. A functionat si sunt multumita de rezultat! (Simo stie! ;) )

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. faina
  • 180 gr. unt
  • 70 gr.zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 plic de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 praf de sare
  • 1 ciocolata + 1 lingura de smantana= glazura
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede glazurate:

Untul trebuie sa fie la temperatura camerei.

Amestecam untul cu zaharul pudra, cu oul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de sare. La final incorporam faina si obtinem un aluat lipicios pe care il trecem prin pistolul de fursecuri prin formele dorite.

Spritam cate un fursec tinand pistolul lipit de tava.

Atentie: nu ungem tava si nu folosim hartie de copt, fursecurile au suficienta grasime pentru a nu se lipi de tava in timpul coacerii.

Dam tava la cuptor pentru cca 15/20 minute la temperatura moderata (170 grade).

Le scoatem din tava, le lasam la racit.

Topim ciocolata la foc mic amestecand-o cu smantana.

Cu ajutorul unei pensule de silicon ungem fursecurile reci cu ciocolata si presaram bombonele colorate pentru decor.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri fragede glazurate-0
Fursecuri fragede glazurate-1
Fursecuri fragede glazurate-2
Fursecuri fragede glazurate-3
Fursecuri fragede glazurate-4
Fursecuri fragede glazurate-5
Fursecuri fragede glazurate-6
Fursecuri fragede glazurate-7
Fursecuri fragede glazurate-8
Fursecuri fragede glazurate-9
Fursecuri fragede glazurate-10
Fursecuri fragede glazurate-11

COMENTARII (22)

tilaghinea

tilaghinea 1

25.08.2013, 18:49

nu stiu cat de bune vor fi,dar arata delicios!!!!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

25.08.2013, 19:43

Lia_

Lia_ 1

25.08.2013, 21:24

wooow !!! ... ce intr-un mare fel arata! ... de bune nici nu mai vorbesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24