Fursecuri Ghoriba

de Anamaria Cook in Dulciuri, 12 Oct 2014 | 1266 vizualizari

 

Pe vremea asta mohorata ce poate fi mai bun decat o ciocolata calda sau o cana cu ceai fierbine alaturi aceste fursecuri delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 g zahar pudra
  • 40 g unt
  • 45 g ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf copt
  • esenta vanilie
  • zahar praf pentru tavalit fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Ghoriba:

Topiti untul cu uleiul intr-o cratita pe foc mic apoi lasati sa se raceastca complet Mixati ouale cu zaharul pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugati treptat untul topit si esenta de vanilie peste amestecul de oua amestecand pana acesta se incorporeaza. Adaugati faina amestecata cu praful de copt framantand continuu pana ce obtineti un aluat moate.

Cand este gata puneti aluatul la frigider pentru o ora timp in care se va intari si este usor de lucrat. Formati bilute de marimea unei nuci, tavaliti-le prin zaharul pudra apoi aplatizati-le putin si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coaceti in cuptorul incins la 170 C pentru 15-20 de minute sau pana ce sunt inca moi la atingere dar au o crusta usor crocanta cu mici crapaturi.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Fursecuri Ghoriba 346811
retete culinare - Fursecuri Ghoriba 346812
retete culinare - Fursecuri Ghoriba 346813
retete culinare - Fursecuri Ghoriba 346814
retete culinare - Fursecuri Ghoriba 346815
retete culinare - Fursecuri Ghoriba 346816

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

claudiaO 1

13.10.2014, 08:46

bune si frumoase!

Rocsi 1

13.10.2014, 20:52

Foarte bune!

Mihaela11_jo 1

20.10.2014, 01:04

La Multi Ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: