Fursecuri "Linzer Augen"

de danakarin in Prajituri, 5 Dec 2011 | 4419 vizualizari

 

Linzer Augen este o prajitura austriaca, foarte cunoscuta, care se face si la noi, in Banat, si are un diametru de 5-6 cm. se mamanca in tot timpul anului...si numele vine de la orasul Linz, de unde provine, initial.In preajma Craciunului se face aceasta varianta, mini.

 

INGREDIENTE

  • 300 g    
  • faina200 g   
  •  unt 100 g    
  • zahar praf
  • 1 pachet de zahar praf
  • 2  galbenusuri
  • 100 g migdale macinate
  • 1 lingurita de coaja rsa de lamaie
  • 1/2 de praf de scortisoara
  • o marmelada acrisoara pentru umplutura
  •  zahar praf pentru decor
Portii: 25
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Linzer Augen":

Componentele de mai sus se amesteca si se framanta intr-un aluat omogen care se pune la rece pentru 30-40 de minute.

Se intinde apoi o foaie subtire de 3-4 mm pe o suprafata infainata, si se decupeaza forme rotunde. la jumatate din cerculete decupam in centru1, sau 2, 3 orificii ca niste ochi, prin care se va vedea gemul... si le coacem pina devin aurii la 175 de grade, aprox. 10-12 minute.

Dupa ce s-au racit putin, cele cu orificii la presaram cu zahar, cele intregi le ungem cu gem de afine, caise sau coacaze rosii, si le lipim laolalta. le lasam sa se usuce 1-2 ore dupa care la putem pastra pana la Craciun la rece, in cutii bine inchise, cu hartie de copt intre straturi.

 

COMENTARII (15)

Rux 1

05.12.2011, 20:50

Minunate imi plac foarte mult...am preparat si eu fursecuri Lintzer de Craciun...

mirela0911 1

06.12.2011, 23:03

ce frumusele sunt

danakarin 1

07.12.2011, 04:54

Multzmesc Ruxy, multzmesc Mirela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55