Fursecuri "Nuci umplute"

de robert_b in Dulciuri, 17 Dec 2015 | 9507 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"
Foarte bune si foarte frumoase! :) 

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 3 oua
  • 8 linguri untura de porc
  • o cana zahar
  • o lingura amoniac stins cu otet
  • faina cat cuprinde (in jur de 500-550 gr.)
  • Crema:
  • 100 g zahar
  • 200 g biscuiti
  • 200 ml lapte
  • 70 g unt
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Portii: 75
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri "Nuci umplute":

Intr-un bol mare, se sparg ouale se adauga zaharul si untura,si amestecam pana ce obtinem o crema groasa. Adaugam amoniacul si faina. Amestecam usor pana rezulta un aluat destul de tare, care nu se lipeste de mana. Formam bilute (de 5 g ar fi ideal) , si le dam putin la frigider, pentru 10 minute. Ungem forma cu ulei, si o incingem bine pe ambele parti. Punem bilutele, presam aluatul si il lasam sa se coaca, pret de 5 minute, intorcand forma din cand in cand, astfel incat sa se coaca uniform. Rasturnam cojile intr-un castron si continuam, pana ce terminam aluatul. 

Crema: Macinam biscuiti fin si ii punem intr-un bol. Pe foc pregatim un sirop din: zahar, lapte, unt si cacao. Amestecam energic si tinem siropul pe foc timp de 5 minute. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta. Punem siropul peste biscuiti (nu tot deodata), putin cate  putin, pana ce obtinem o crema fina si tare.

Asamblare: Fiecare coaja o umplem cu putina crema, impreunam cojile doua cate doua, si le tavalim prin zahar pudra (optional). Pofta buna!

TIPS-URI

1

In aluat se poate adauga coaja de portocala, lamaie

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri "Nuci umplute"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (10)

CameliaR 1

17.12.2015, 21:11

Iamiii, ce as manca si eu cateva.

MotanLaOale 1

17.12.2015, 21:14

frumoase

Micutza Luana 1

17.12.2015, 22:24

De când mă chinui sa fac și eu le ador

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Truffle