Fursecuri" Ochisele"

de Maria68 in Prajituri, 1 Apr 2012 | 3517 vizualizari

 

Simplu de facut, indelung de savurat - sub acest indemn, intr-o dupa-masa, sub ploaia de rugaminti a fiicei mele ,de a le pregati ceva dulce, ne-am apucat de treaba! Trebuia sa-i intorc serviciul, eu primind in dar de la ea un buchet superb de branduse:)!
Si avand la indemana carticica"100 de retete dulci - Unirea", am gasit aceste fursecuri , care mi s-au parut simple de facut.

 

INGREDIENTE

  • 250g margarina Unirea original
  • 380g faina
  • 4 oua
  • 50g zahar pudra
  • 2-3 linguri zahar tos
  • 200g nuca macinata
  • gem de prune sau de caise
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri" Ochisele":

Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom.
Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un capacel(eu am avut din fiecare model, atat forma mare cat si mica). Pe acestea din urma le trecem prin albusul batut spuma, apoi prin nuca macinata si amestecata cu zaharul tos.
Ulterior le punem in tavala copt pentru aproximativ 15 min. Le lasam pana se rumenescfoarte usor pe margini. 
Cand sunt gata, lipim cate doua cu gemul acrisor: o bucata de fursec intreaga si una cu mijlocul decupat. 
 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" Ochisele"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Maria68 1

03.04.2012, 09:39

Simona. nici nu se discuta

Maria68 1

03.04.2012, 09:39

Rosci. Atunci.........Pofta buna!

Maria68 1

03.04.2012, 09:40

Diaconta. Multumim..., da ai dreptate, asa gest - asa rasplata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pentru Craciun