Fursecuri pentru Craciun

de roberta24 in Prajituri, 19 Dec 2009 | 18959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet margarina
  • un pahar de zahar pudra (200g)
  • un ou intreg si un galbenus
  • un pliculet amoniac Dr. Oetker stins in putin otet
  • Arome: coaja de portocala, vanilie, scortisoara
  • faina 1/2 kg
  • dulceata de capsuni sau fructe de
  • crema de ciocolata alba si neagra pt. glazurat
  • creioane pt. ornat de la Dr. oetker
  • zahar pudra
  • suc de lamaie
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pentru Craciun:

Se freaca margarina spuma cu zaharul pudra, se adauga oul intreg si galbenusul omogenizand bine dupa fiecare, se stinge amoniacul cu putin otet si se adauga in compozitie. Se pun aromele dupa preferinta si apoi se adauga faina, framantandu-se aluatul. Se lasa la odihnit 30 de minute la rece, apoi se intind foi cu sucitorul, nu foarte groase si se taie fursecurile cu forme speciale. Se aseaza in tavi presarate cu faina si se coc la foc moderat. Dupa ce s-au copt toate fursecurile, se lasa la racit si se lipesc doua cate doua cu dulceata de fructe sau crema de ciocolata. Se pun la topit in baie de aburi 150 g ciocolata cu 3 linguri de ulei si se glazureaza fursecurile.

 

TIPS-URI

1

Fursecurile sunt mai bune dupa 1-2 zile.

COMENTARII (16)

ionela2682 1

11.03.2010, 19:35

yamiiii la ce urat este acum afara mai bine venea din nou mos craciun ! si i dadeam fursecuri deastea!

housy 1

26.11.2010, 22:31

creioane colorate de glazurat am!!! inseamna ca ma pot apuca si eu de facut fursecuri d-astea?????? upie iei....chiar nu stiam la ce sa le folosesc le-am luat ca mi s-a parut interesanta ideea

elena1988 1

02.02.2011, 17:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!