Fursecuri pufoase cu scortisoara

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 17 Mai 2015 | 869 vizualizari

 

Minunate aceste fursecuri moi, pufoase, aromate. Sunt delicioase langa o cafea sau o cana cu lapte cald, dar merg si asa, ca desert datorita glazurii de ciocolata cu care sunt acoperite.

 

INGREDIENTE

  • 3oua,
  • 800gr faina,
  • 300gr zahar,
  • 3 ling ulei,
  • un varf bicarbonat,
  • un pic de scortisoara,
  • 300ml lapte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri pufoase cu scortisoara:

Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat bine legat.

Va fi un pic lipicios,dar se lucreaza cu masa si mainile infainate bine. Dupa ce s-a framantat bine aluatul, se intinde o foaie de 0.5 cm grosime. Se taie cu forma sau cu un pahar rondele. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor.

Fursecurile vor creste frumos si vor fi pufoase.Dupa ce s-au racit,se face o glazura din 100g ciocolata menaj si 50ml lapte, cu care se glazureaza fursecurile.

Se pot servi si simple.

 

TIPS-URI

1

Se pot pastra mai multe zile in cutie de tabla inchisa.Daca raman afara,se intaresc putin desupra,dar mijlocul ramane la fel de pufos.

COMENTARII (8)

dantes 1

18.05.2015, 12:30

Delicioase!

MOKUSKA 1

18.05.2015, 13:17

Rocsi 1

18.05.2015, 18:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04