Fursecuri sanatoase

de bianca92 in Prajituri, 13 Sep 2013 | 2259 vizualizari

 

Aceste fursecuri sunt foarte usor si rapid de facut, sunt sanatoase si sunt ideale pentru micul dejun intrucat iti ofera energia necesara pentru toata ziua. Merg foarte bine cu o cana cu lapte ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana si jumatate fulgi de ovaz
  • 1 ou
  • 1/2 cana lapte
  • 1 banana mare sau 2 banane mici
  • 1/2 cana stafide
  • 2 linguri seminte de in
  • 2 linguri nuci taiate marunt ( merge si cu alune nesarate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite miere
  • un varf de cutit de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri sanatoase:

Macinati o cana fulgi de ovaz. Intr-un bol adaugati fulgii de ovaz macinati impreuna cu 1/2 cana fulgi de ovaz intregi, oul batut, laptele, banana taiata bucati, stafidele, semintele de in, nucile, scortisoara, mierea si sarea. Amestecati bine si incepeti sa formati fursecuri cu mana. Asezati fursecurile intr-o tava tapetata cu foaie de copt si dati la cuptor pentru 10-15 minute.

Mie mi-au iesit 12 fursecuri de marime medie.

 

TIPS-URI

1

Nu va speriati daca amestecul e destul de moale. Asa trebuie sa fie. Insa daca e atat de moale incat nu puteti forma fursecurile puteti sa mai adaugati fulgi de ovaz.

2

Daca considerati ca va place mai dulce sau daca vreti ca amestecul sa fie mai lipicios pentru a forma mai usor fursecurile adaugati mai multa miere.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri sanatoase-0
Fursecuri sanatoase-1

COMENTARII (15)

Geanina87 1

21.09.2013, 09:29

Valclaudia 1

06.10.2013, 23:24

cred ca-s excelenti! Bravo, faina reteta!!

diaconta 1

07.10.2013, 14:37

Aromate si bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04